brandweerkazerne en gemeentemagazijnen . brasschaat . laureaat . ism gafpa, de roover, svdb
11 december 2019

BACK---de-mortel-01 BACK---de-mortel-02

 

Teruggetrokken van de straat, verscholen achter de huizenrij, ligt het technisch centrum De Mortel te Brasschaat. Loodsen, paviljoenen en een brandweerkazerne eisen elk hun eigen plaats op de site op en nestelen zich tussen het groen. Hoewel elk gebouw een duidelijke functie heeft mist het terrein op dit moment een algemene samenhang en leesbaarheid. Een nieuw inrichtingsplan voor de volledige site moet een heldere circulatie realiseren voor de brandweer en de gemeentediensten en zet de krijtlijnen uit voor verschillende uitbreidingen van de infrastructuur. De ontwerpopdracht voor de brandweerkazerne en de bijgebouwen van het gemeentemagazijn biedt de uitgelezen kans om het voorgestelde masterplan opnieuw in vraag te stellen, de krachtlijnen ten volle uit te spelen en de ballast overboord te gooien.

GAFPA architecten . BACK architecten . DE ROOVER studiebureau . SVDB studiebureau . www.gafpa.net