Nieuwbouw Middelbare Steinerschool te Gent . laureaat . ism Perneel Osten architecten, Mouton stabiliteit, Tech3 studiebureau . foto’s Filip Dujardin . publicatie Jaarboek Architectuur Vlaanderen

foto’s . Filip Dujardin

back architecten steinerschool
back architecten steinerschool
back architecten steinerschool
back architecten steinerschool
back architecten steinerschool
back architecten steinerschool
back architecten steinerschool
back architecten steinerschool
back architecten steinerschool
back architecten steinerschool

De Middelbare Steinerschool, gelegen in een stedelijk bouwblok in hartje Gent, barst uit haar voegen en is dringend aan vernieuwing toe. De school wenst een boeiende leeromgeving te creëren waarin ze hun lesfilosofie midden in de stad tot uiting kunnen brengen. Theoretische vakken en praktijkvakken gaan hand in hand en worden samengebracht in twee bouwvolumes.

Het resultaat werd een groene, open campus en broeinest van creativiteit. Bestaande oude loodsen in het binnengebied werden afgebroken en vervangen door twee compacte bouwvolumes onder één dak, verbonden met elkaar door één centraal binnenplein waar leerlingen en leraren elkaar ontmoeten. De twee volumes, een klassentoren in hout en een atelierblok in beton, hebben elk hun eigenheid. Het vormt een groot huis in de stad.